Electrical Problems - Page 2 - Smart Car Forums
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 16 (permalink) Old 07-12-2013, 11:04 AM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Portugal
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Still not got to the bottom of this. The car drives fine. Been using torque instead of the dash! Had the usual monthly problem of the battery going flat today but noticed something else this time. The negative battery post was hot after trying to start the car with the flat battery. Does that give you any more ideas? My latest guess is a leaky rectifier on the alternator, would that explain the symptoms? AC being fed into the electrics.
frediokl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 16 (permalink) Old 07-12-2013, 11:28 AM
SCOA Club
 
BB Benz's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Memphis, TN
Posts: 5,762
Thanks: 2,875
Thanked 1,992 Times in 1,180 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 230 Post(s)
You could have a defective battery or the connection to the post has a high resistance causing it to heat when current flows through it. Has it been checked? The Evilution - Smart Car Encyclopaedia mentions that the negative lead to ground is under rated and the car benefits from a heavier ground lead. I would replace that just for good measure and be sure the battery post is bright and shiny from brushing it with a metal brush before installing the new post clamp. It is inexpensive and certainly won't hurt anything. Then if you crank it and the terminal still gets hot, question the battery or have it checked under load at a battery/parts supply store. Good luck!
BB Benz is offline  
post #13 of 16 (permalink) Old 07-21-2013, 12:23 PM
 
briansmart's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Georgia
Posts: 673
Thanks: 31
Thanked 33 Times in 29 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
+1 on the negative/grounding cable at the battery.
briansmart is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 16 (permalink) Old 08-22-2013, 02:21 AM
 
Join Date: Jan 2013
Location: Suiderberg
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hi Everyone,

Well I'm new on to the Smart FourTwo 450, which i think I might have made a mistake by byuing one second hand. I'm from South Africa and most people would tell you with a problem,,go to the dealership. My Smart first used a lot of oil, and according to Mercedes South Africa, replace the whole sub assembly.
I did not replace the sub assembly, but managed to find new parts that is very hard in South Africa and i have re-done the motor completely.
I'm still sitting with one problem, while driveing the car will just cut out completely, but it will start immediately again. Some days it will do it 2 to 3 times, and other days it wont do it at all.
Any suggestions on what i can look at to find the problem?
What i do like about the Smart is that it is small and funky.
normananderson is offline  
post #15 of 16 (permalink) Old 06-12-2019, 06:58 PM
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
A friend sent this to me. One day I went out for a ride, the low tire symbol came on so we checked air in tires and seemed ok but we aired up a few pounds and light went out, then ABS light went on a while later and then after stopping and then starting up in a few hours, a few miles down the road, the Check Engine light went on. I stopped and checked oil and made sure gas cap was on tight and all was fine so continued on home without any problem. Next day went to the mechanic, he check the car on the computer and it had lots of electrical things show up, we started it up once he cleared the lists of problems and, it the brakes locked up. He put it up so weight was off the brakes and it is fine but we do not dare drive it for fear of the brake lock up again. THE ABS light stays on so he felt it was the ABS module but out one in and it did not improve the faults in computer. Maybe a bad module but also now the triangle with ! in middle is now on along with ABS light on. That symbol is for the stability control so not safe to take it, maybe brake is still hanging up but cannot feel it. IF anyone has ideas let me know. The mechanic is stumped and wants to send it to Mercedes Benz but I do not have the money for that.
Sandie is offline  
post #16 of 16 (permalink) Old 06-13-2019, 05:52 AM
Mod ♥ 450/451/453 + Motos
 
Miss Mercedes's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: IL-WI Border
Posts: 17,184
Thanks: 5,600
Thanked 2,337 Times in 1,637 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 164 Post(s)
Garage
The tire pressure light is irrelevant as it's a separate system. How old is the car? There are a couple things that can cause both the ABS and ESP to fail, however if the car is very young those things are unlikely.
Miss Mercedes is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Smart Car Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrical wiring problems unicycle smart General Discussion 19 06-11-2016 07:55 PM
Electrical Issue Old Smart Guy smart Operation and Maintenance 7 06-09-2012 01:50 PM
Electrical surges jox37 smart Operation and Maintenance 1 06-08-2012 07:34 PM
More electrical problems unicycle smart General Discussion 12 09-12-2010 07:24 PM
Electrical Interference thomasso New Members Area 6 02-11-2010 06:34 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

Clubs, Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.