Smart Car of America Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
312 Posts
Discussion Starter #1
GT1548
When boost hits about 4psi and on wards it leans out like crazy. I have my SS box cells maxed out at 25.5 where bedded and still not enough fuel to feed my GT1548.
Don't know what to do???
Bigger injectors more fuel pressure???
 

·
Registered
Joined
·
4,297 Posts
GT1548
When boost hits about 4psi and on wards it leans out like crazy. I have my SS box cells maxed out at 25.5 where bedded and still not enough fuel to feed my GT1548.
Don't know what to do???
Bigger injectors more fuel pressure???
Do you have a stand alone (separate) A/F gauge and sensor to monitor exhaust ?? You cannot use the signal from the sensor the piggyback is reading from as its trying to fool the ecu into thinking the engine is lean so that it will add more fuel... The piggyback works just the opposite you think it would... Its all about keeping the factory ecu happy...
 

·
Registered
Joined
·
312 Posts
Discussion Starter #5
@Barney

Yes I do have a separate air fuel ratio and boost gauge it's the aem failsafe boost and air fuel gauge in one.

Yeah we noticed that if you add higher numbers to the cells it doesn't richen the mixture it leans the mixture. It's seems like it's backwards the way you have to tune with the SS box.

I got my map sensor voltage perfect
Original map sensor V: 3.72v @ -1hg
SS box map sensor V: 3.73v @ -1Hg
-28Hg cell set to 10.4 and auto filled to -1Hg
Then set the 0Hg and 0.5 psi cells to 18.4. Auto filled from (0.5psi) 18.4 to 16psi and already set that to a cell value of 8.
When the key is off and I also tapped into a 12 V supply after the key is off which happened to be pin 66 or 73 on the ECU top smaller plug. It turns off exactly 1min. That should be perfect my map sensor setting for my area, Scottsdale AZ.
 

·
Registered
Joined
·
312 Posts
Discussion Starter #6
@BarneyO

I do have a weird idle where it fluctuates up and down it's so weird!
Any clues as to why and how to cute it??

My vacuum is between -17hg and -19hg

Checked all connections and no vaccine leaks found.

I was rich before and it seem to clog up the O2 sensors because I was getting a vacuum reading of -12hg -11hg but let the engine breathe a little bit giving a few good shots of throttle and it cleared up the O2 sensor's and my vacuum went back to normal again.

My settings for the enrichment setting is set to 7 psi.
With output B to pressure only.

Do you think you can PM me your phone number so we can talk on the phone??
Please??
 

·
Registered
Joined
·
312 Posts
Discussion Starter #8
@BarneyO

I already have, I set up the map sensor as per their tech notes and also mark and Dan helped me out.

Of course you are on vacation I won't be bothering you.
Would your email suffice and I will keep in contact with you after you return. I don't want to ruin your vacation.
 
1 - 9 of 9 Posts
Status
Not open for further replies.
Top