Smart Car of America Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey All,

So my 2008 passion has 33k miles, I just bought it less than 1mnth ago.

I've been trying to find an answer by searching forums.

What happened was I had driven the car a few miles & and then parked for quick errand. Started car, put car into R, hit the gas & all I heard was revving, looked down, and noticed there was no R in display, at some point some beeping started.
I was starting to panick a bit, I switched through other gears, and only thing that was showing up was N or some bars if I recall.
I figured some kind of computer glitch, so I shut off car, and restarted, same thing was happening. I believe I shut car off again & restarted & it was then switching gears properly.
I read a post about mistakenly resetting transmission or something like that, by accidentally holding down brake pedal while starting car???
I'm pretty used to holding holding down brake pedal while starting car, not sure if in this instance I had done this while starting, but am wondering if this could have been the problem?
I have driven the car 2 days now, and it seems to be fine; except for today, it seemed to shift fine, but I heard the beeping sound for a second or two while shifting into gear automatically.
I like driving the car in manual mode sometimes, and sometimes when car has first been started and after warming up a bit, I notice that it doesn't catch into gear on first or sometimes second try???

So, if you've read this far :D what could be my issue? Sorry if this has been discussed a million time, couldn't quite pinpoint it in forums.

Best,
Joe
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Thanks All for the replies,

I was parked on even ground. I had been wondering about the software upgrade I've read about on here also.
Is this something that Smart dealer does at no cost?

Thanks,
Joe
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Thanks Wahi. I wonder if there is a way to know if it already has 2.03 update? I remember reading something about like, if you're in D, and you shift with the paddles it will allow you take drive manually then? I tried this and it worked.
Now i'm worried that I have the updated software & something else is wrong :(
Maybe I should try a proper reset with brake pedal as suggested by Barney O ???
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top